Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leermens

Door het installeren van een alarmsysteem in Leermens is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Leermens en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-leermens

Alarminstallatie Leermens plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leermens? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leermens en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Leermens?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Eemsdelta kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot wel €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2150,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Leermens.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leermens (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leermens. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als First Alert en Ewent. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Eenum, Zeerijp, Oosterwijtwerd en Spijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Leermens te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Leermens vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, Bosch, TP-Link, D-Link & Netamo, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Leermens?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Leermens voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €45,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Leermens.


Postcodegebied: 9912

Plaats een reactie