Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heide

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Heide beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp check je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bieden we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Heide en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-heide

Alarminstallatie Heide aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heide? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heide en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Heide?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Venray houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Heide.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heide (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heide. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Chubb Lips en CQR. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Ysselsteyn, Veulen, Castenray en Leunen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Heide te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heide vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link, D-Link + Netamo, Yale, Eve, Hombli, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heide?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heide voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort systeem, extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Heide.


Postcodegebied: 5812

Plaats een reactie