Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Thesinge

Met een alarmsysteem in Thesinge voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp check je handige informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Thesinge en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-thesinge

Alarminstallatie Thesinge aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Thesinge? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan markeer je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Thesinge en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Thesinge?

Vraag offertes op bij installateurs uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot +/- €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Thesinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Thesinge (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Thesinge. Zij hebben ervaring met merken als Sistec en Omron. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Garmerwolde, Noordhorn, Sint Annen en Woltersum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Thesinge te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Thesinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ + Yale, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Thesinge?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Thesinge voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1075,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Thesinge.


Postcodegebied: 9797

Plaats een reactie