Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Woltersum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Woltersum kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Woltersum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-woltersum

Alarminstallatie Woltersum laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Woltersum? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Woltersum en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Woltersum?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot +/- €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Woltersum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Woltersum (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Woltersum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Galaxy en Risco. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Sint Annen, Thesinge, Lellens en Winneweer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Woltersum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Woltersum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch + Eve, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Woltersum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Woltersum voor thuis liggen tussen de €575,00 en €950,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Woltersum.


Postcodegebied: 9795

Plaats een reactie