Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudenbosch

Dankzij een alarmsysteem in Oudenbosch verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Oudenbosch en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oudenbosch

Alarminstallatie Oudenbosch laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudenbosch? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudenbosch en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Oudenbosch?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Halderberge houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 – €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oudenbosch.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudenbosch (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudenbosch. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als BBC en Risco. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Zegge, Hoeven, Moerstraten en Heerle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Oudenbosch te beperken. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oudenbosch vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link & Eve, Hombli, Eufy, Netamo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oudenbosch?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oudenbosch voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1375,00. De normale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €300,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudenbosch.


Postcodegebied: 4730, 4731, 4751

Plaats een reactie