Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem de Woude

Door gebruik te maken van alarmsysteem in de Woude beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je handige informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in de Woude en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-de-woude

Alarminstallatie de Woude installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in de Woude? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in de Woude en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in de Woude?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Castricum beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1700,00 – €2150,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in de Woude.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in de Woude (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in de Woude. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Takex en JSC Merseta. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Zaandam, Wormerveer, Starnmeer en Oost-Graftdijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in de Woude te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf de Woude vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, D-Link & Netamo, Eve, Arlo, Yale, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in de Woude?

De kosten van een volledig alarmsysteem in de Woude voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €800,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur de Woude.


Postcodegebied: 1489

Plaats een reactie