Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zaandam

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zaandam is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zaandam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-zaandam

Alarminstallatie Zaandam aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator controleert het signaal en waarschuwt de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zaandam? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zaandam en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zaandam?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Zaanstad gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2100,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Zaandam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zaandam (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zaandam. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Amex en Recommand. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Wormerveer, Westknollendam, de Woude en Starnmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zaandam te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zaandam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Eve, Netamo, Arlo, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Zaandam?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zaandam voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €900,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 per stuk. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera voor €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Zaandam.


Postcodegebied: 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509

Plaats een reactie