Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sint Nicolaasga

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Sint Nicolaasga voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we uitgebreide info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend bekijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Sint Nicolaasga en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-sint-nicolaasga

Alarminstallatie Sint Nicolaasga plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sint Nicolaasga? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sint Nicolaasga en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Sint Nicolaasga?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot circa €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Sint Nicolaasga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sint Nicolaasga (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sint Nicolaasga. Zij hebben ervaring met merken als VARTA en Menvier. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Tjerkgaast, Idskenhuizen, Scharsterbrug en Doniaga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Sint Nicolaasga te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sint Nicolaasga vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, Somfy, EZVIZ + Eufy, Yale, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Sint Nicolaasga?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Sint Nicolaasga voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1025,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Sint Nicolaasga.


Postcodegebied: 8520, 8521

Plaats een reactie