Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scharsterbrug

Dankzij een alarmsysteem in Scharsterbrug beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Scharsterbrug en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-scharsterbrug

Alarminstallatie Scharsterbrug laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Scharsterbrug? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scharsterbrug en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Scharsterbrug?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 – €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Scharsterbrug.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scharsterbrug (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scharsterbrug. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Lampertz en Sandisk. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Sint Nicolaasga, Tjerkgaast, Doniaga en Oldeouwer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Scharsterbrug te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Scharsterbrug vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link + Arlo, Yale, Netamo, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Scharsterbrug?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Scharsterbrug voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1450,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Scharsterbrug.


Postcodegebied: 8517

Plaats een reactie