Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Landerum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Landerum kan je met een gerust hart de deur uit. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Landerum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-landerum

Alarminstallatie Landerum laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Landerum? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Landerum en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Landerum?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Terschelling kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot +/- €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 – €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Landerum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Landerum (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Landerum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als INIM en Secuplus. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Formerum, Lies, Striep en Midsland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Landerum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Landerum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ & Yale, Hombli, Netamo, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Landerum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Landerum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1325,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Landerum.


Postcodegebied: 8893

Plaats een reactie