Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Avenhorn

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Avenhorn kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp check je praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Avenhorn en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-avenhorn

Alarminstallatie Avenhorn plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent analyseert de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Avenhorn? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan maak je een plan welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Avenhorn en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Avenhorn?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Koggenland kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Avenhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Avenhorn (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Avenhorn. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Videx en Western Digital. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Scharwoude, Schermerhorn, Oudendijk en Andijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Avenhorn te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Avenhorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy, Bosch of Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Avenhorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Avenhorn voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €1025,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €300,00 per unit. Wil je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Avenhorn.


Postcodegebied: 1633

Plaats een reactie