Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem de Lutte

Door middel van een alarmsysteem in de Lutte beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs bieden we handige details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in de Lutte en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-de-lutte

Alarminstallatie de Lutte installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in de Lutte? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in de Lutte en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in de Lutte?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Losser hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot +/- €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in de Lutte.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in de Lutte (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in de Lutte. Zij kunnen je helpen met merken zoals Wertheim en Agfa. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Beuningen, Denekamp, Overdinkel en Glane.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen handig tips om de opties voor inbraak in de Lutte te limiteren. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf de Lutte vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in de Lutte?

De kosten van een goed alarmsysteem in de Lutte voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1500,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur de Lutte.


Postcodegebied: 7574, 7587

Plaats een reactie