Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overdinkel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Overdinkel kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Overdinkel en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-overdinkel

Alarminstallatie Overdinkel installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overdinkel? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overdinkel.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Overdinkel?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Losser beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Overdinkel.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overdinkel (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overdinkel. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Uni-T en Konig. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers de Lutte, Beuningen, Glane en Deurningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Overdinkel te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Overdinkel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link, TP-Link & Eve, Arlo, Yale, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Overdinkel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Overdinkel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1375,00. De normale prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per camera. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Overdinkel.


Postcodegebied: 7586

Plaats een reactie