Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Susteren

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Susteren is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Susteren en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-susteren

Alarminstallatie Susteren plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Susteren? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Susteren en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Susteren?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Echt-Susteren kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 – €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Susteren.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Susteren (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Susteren. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Lobeco en Betty. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Roosteren, Nieuwstadt, Sint Joost en Ohé en Laak.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Susteren te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Susteren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy & Netamo, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Susteren?

De kosten van een goed alarmsysteem in Susteren voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Liever haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Susteren.


Postcodegebied: 6114

Plaats een reactie