Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Willemsoord

Door middel van een alarmsysteem in Willemsoord beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we handige details over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook vergelijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Willemsoord en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-willemsoord

Alarminstallatie Willemsoord laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist analyseert de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Willemsoord? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier bepaal je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Willemsoord en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Willemsoord?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Steenwijkerland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Ook moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Willemsoord.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Willemsoord (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Willemsoord. Zij hebben ervaring met merken als Solo en Marmitek. Of bekijk bedrijven en installateurs in Marijenkampen, Steenwijkerwold, De Pol en Baars.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Willemsoord te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Willemsoord vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy & Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Willemsoord?

De kosten van een slim alarmsysteem in Willemsoord voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1375,00. De offerteprijs hangt af van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Willemsoord.


Postcodegebied: 8338

Plaats een reactie