Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sittard

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sittard is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je praktische info over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Sittard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-sittard

Alarminstallatie Sittard aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sittard? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sittard en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De expert geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Sittard?

Vergelijk tarieven van bedrijven in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Sittard-Geleen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot wel €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 – €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Sittard.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sittard (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sittard. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Hemmink en Hemmink. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Limbricht, Einighausen, Urmond en Grevenbicht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Sittard te verkleinen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sittard vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch & Arlo, Hombli, Yale, Eve, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Sittard?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sittard voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1200,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €30,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Sittard.


Postcodegebied: 6130, 6131, 6132, 6133, 6134, 6135, 6136, 6137

Plaats een reactie