Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Urmond

Door middel van een alarmsysteem in Urmond heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs verstrekken we populaire info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Urmond en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-urmond

Alarminstallatie Urmond laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Urmond? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo ontdek je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Urmond en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Urmond?

Ontvang gratis offertes van specialisten in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Stein hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 tot wel €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Urmond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Urmond (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Urmond. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ramcro en Paxton. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Sittard, Limbricht, Grevenbicht en Obbicht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Urmond te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Urmond vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy + Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Urmond?

De kosten van een goed alarmsysteem in Urmond voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1325,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Urmond.


Postcodegebied: 6129

Plaats een reactie