Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kortehemmen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Kortehemmen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij populaire details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Kortehemmen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kortehemmen

Alarminstallatie Kortehemmen laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kortehemmen? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kortehemmen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Kortehemmen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Smallingerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1700,00 tot €3000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kortehemmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kortehemmen (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kortehemmen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Rokonet en Alphavision. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Boornbergum, De Wilgen, Drachten-Azeven en Drachten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Kortehemmen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Kortehemmen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy of Arlo, Netamo, Hombli, Yale, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Kortehemmen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Kortehemmen voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €975,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €32,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Kortehemmen.


Postcodegebied: 9211

Plaats een reactie