Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Wilgen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in De Wilgen kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs check je praktische details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop tonen wij op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in De Wilgen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-de-wilgen

Alarminstallatie De Wilgen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Wilgen? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Wilgen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in De Wilgen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Smallingerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2700,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in De Wilgen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Wilgen (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Wilgen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ring en Enforcer. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Smalle Ee, De Veenhoop, Boornbergum en Kortehemmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de kans op inbraak in De Wilgen te limiteren. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf De Wilgen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link & Arlo, Netamo, Yale, Hombli, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in De Wilgen?

De kosten van een goed alarmsysteem in De Wilgen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1150,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur De Wilgen.


Postcodegebied: 9213

Plaats een reactie