Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijnandsrade

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wijnandsrade heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Wijnandsrade en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wijnandsrade

Alarminstallatie Wijnandsrade laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijnandsrade? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijnandsrade.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Wijnandsrade?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Beekdaelen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 – €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijnandsrade.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijnandsrade (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijnandsrade. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Xteq en Jockel. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Schinnen, Hoensbroek, Nuth en Baneheide.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Wijnandsrade te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Wijnandsrade vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link of Hombli, Eve, Netamo, Yale, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wijnandsrade?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Wijnandsrade voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1400,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wijnandsrade.


Postcodegebied: 6363

Plaats een reactie