Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schinnen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Schinnen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je goede details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schinnen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-schinnen

Alarminstallatie Schinnen plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schinnen? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schinnen.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Schinnen?

Ontvang gratis offertes van specialisten in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beekdaelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €1900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Schinnen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schinnen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schinnen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Y-cam en Salvus. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Hoensbroek, Amstenrade, Wijnandsrade en Nuth.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Schinnen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Schinnen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, TP-Link + Eve, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Schinnen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Schinnen voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1175,00. De offerteprijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Schinnen.


Postcodegebied: 6365

Plaats een reactie