Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoensbroek

Door middel van een alarmsysteem in Hoensbroek verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder check je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hoensbroek en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hoensbroek

Alarminstallatie Hoensbroek aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoensbroek? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoensbroek.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Hoensbroek?

Vraag offertes op bij experts in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Heerlen kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 tot circa €1900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Hoensbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoensbroek (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoensbroek. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als GPS Perimeter en TruPortal. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Amstenrade, Oirsbeek, Schinnen en Wijnandsrade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Hoensbroek te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hoensbroek vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, TP-Link + Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hoensbroek?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hoensbroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1250,00. De totale prijs hangt af van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €47,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoensbroek.


Postcodegebied: 6430, 6431, 6432, 6433

Plaats een reactie