Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Afferden

Dankzij een alarmsysteem in Afferden beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp delen wij praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Afferden en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-afferden

Alarminstallatie Afferden laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Afferden? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo weet je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Afferden.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Afferden?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Bergen Limburg gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2150,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Afferden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Afferden (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Afferden. Zij hebben ervaring met merken als Grothe Velleman en ATV. Of bekijk installateurs en bedrijven in Siebengewald, Bergen, Ledeacker en Sint Anthonis.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Afferden te beperken. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Afferden vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy, EZVIZ + Hombli, Eufy, Eve, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Afferden?

De kosten van een slim alarmsysteem in Afferden voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €800,00. De echte prijs komt tot stand door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Afferden.


Postcodegebied: 5851

Plaats een reactie