Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ouwster-Nijega

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ouwster-Nijega verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp delen wij praktische info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Ouwster-Nijega en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ouwster-nijega

Alarminstallatie Ouwster-Nijega installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ouwster-Nijega? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ouwster-Nijega en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ouwster-Nijega?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot en met €2900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Ouwster-Nijega.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ouwster-Nijega (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ouwster-Nijega. Zij werken met gangbare merken als BBC en Convex. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Oldeouwer, Doniaga, Ouwsterhaule en Broek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Ouwster-Nijega te limiteren. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ouwster-Nijega vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ + Eufy, Hombli, Arlo, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ouwster-Nijega?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ouwster-Nijega voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ouwster-Nijega.


Postcodegebied: 8514

Plaats een reactie