Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sint Jansklooster

Door middel van een alarmsysteem in Sint Jansklooster beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs check je betrouwbare informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend bekijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Sint Jansklooster en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sint-jansklooster

Alarminstallatie Sint Jansklooster installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sint Jansklooster? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sint Jansklooster.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Sint Jansklooster?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €825,00 – €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Sint Jansklooster.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sint Jansklooster (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sint Jansklooster. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Mobiak S.A. en Velleman. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Steenwijk, Tuk, Vollenhove en Schokland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Sint Jansklooster te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Sint Jansklooster vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch + Eufy, Netamo, Yale, Eve, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Sint Jansklooster?

De kosten van een slim alarmsysteem in Sint Jansklooster voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1300,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Sint Jansklooster.


Postcodegebied: 8326

Plaats een reactie