Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overloon

Door het installeren van een alarmsysteem in Overloon verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je praktische informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Overloon en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-overloon

Alarminstallatie Overloon aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overloon? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overloon en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Overloon?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Land van Cuijk laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 – €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Overloon.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overloon (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overloon. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Clarius en Camos. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Groeningen, Vortum-Mullem, Holthees en Maashees.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Overloon te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Overloon vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch & Eve, Netamo, Eufy, Yale, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Overloon?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Overloon voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1275,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per unit. Liever haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Overloon.


Postcodegebied: 5825

Plaats een reactie