Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Groeningen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Groeningen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Groeningen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-groeningen

Alarminstallatie Groeningen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Groeningen? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan bepaal je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Groeningen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Groeningen?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Land van Cuijk gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Groeningen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Groeningen (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Groeningen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Economy en Mobiak S.A.. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Vortum-Mullem, Boxmeer, Overloon en Holthees.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Groeningen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Groeningen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam of Eufy, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Groeningen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Groeningen voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €47,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Groeningen.


Postcodegebied: 5821, 5826

Plaats een reactie