Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Broek

Door het installeren van een alarmsysteem in Broek beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze keuzehulp lees je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Broek en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-broek

Alarminstallatie Broek laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Broek? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Broek en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Broek?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Evenzeer heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot +/- €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 tot +/- €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Broek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Broek (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Broek. Zij werken met gangbare merken als Camos en Xteq. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Goingarijp en Delfstrahuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Broek te verminderen. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Broek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam of Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Broek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Broek voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1325,00. De echte prijs hangt af van het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Broek.


Postcodegebied: 8512

Plaats een reactie