Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijk en Aalburg

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Wijk en Aalburg beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp verstrekken we handige details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Wijk en Aalburg en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-wijk-en-aalburg

Alarminstallatie Wijk en Aalburg installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijk en Aalburg? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijk en Aalburg en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Wijk en Aalburg?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Altena beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2300,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijk en Aalburg.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijk en Aalburg (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijk en Aalburg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Garvan en Cadxx. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Veen, Genderen, Nieuwendijk en Sleeuwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Wijk en Aalburg te limiteren. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wijk en Aalburg vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link + Yale, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wijk en Aalburg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wijk en Aalburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €925,00. De echte prijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per unit. Heb je liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wijk en Aalburg.


Postcodegebied: 4260, 4261

Plaats een reactie