Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sleeuwijk

Door het installeren van een alarmsysteem in Sleeuwijk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs check je goede informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien check je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Sleeuwijk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-sleeuwijk

Alarminstallatie Sleeuwijk aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sleeuwijk? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sleeuwijk en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Sleeuwijk?

Krijg verschillende offertes van installateurs in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Altena laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot +/- €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2850,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Sleeuwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sleeuwijk (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sleeuwijk. Zij werken met gangbare merken als JSC Merseta en ATV. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Nieuwendijk, Wijk en Aalburg, Werkendam en Kedichem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Sleeuwijk te limiteren. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Sleeuwijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch & Eufy, Arlo, Netamo, Yale, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Sleeuwijk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Sleeuwijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1200,00. De precieze prijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Sleeuwijk.


Postcodegebied: 4254

Plaats een reactie