Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Erlecom

Dankzij een alarmsysteem in Erlecom is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij handige info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Erlecom en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-erlecom

Alarminstallatie Erlecom laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Erlecom? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo ontdek je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Erlecom.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Erlecom?

Vergelijk tarieven van vakmannen in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Berg en Dal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Daarbij moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 – €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Erlecom.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Erlecom (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Erlecom. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Friedland en First Alert. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Leuth, Kekerdom, Ooij en Persingen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Erlecom te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Erlecom vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy + Netamo, Eufy, Eve, Arlo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Erlecom?

De kosten van een goed alarmsysteem in Erlecom voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1150,00. De normale prijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional neemt contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Erlecom.


Postcodegebied: 6577

Plaats een reactie