Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wapse

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wapse is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je populaire informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Wapse en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-wapse

Alarminstallatie Wapse installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wapse? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wapse en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Wapse?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Wapse.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wapse (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wapse. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Nedis en Visonic. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Dieverbrug, Geeuwenbrug, Diever en Uffelte.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wapse te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Wapse vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch + Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wapse?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wapse voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €250,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera vanaf €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wapse.


Postcodegebied: 7983

Plaats een reactie