Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dieverbrug

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Dieverbrug beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens vergelijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Dieverbrug en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-dieverbrug

Alarminstallatie Dieverbrug laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dieverbrug? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dieverbrug.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Dieverbrug?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Westerveld kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 – €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2600,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Dieverbrug.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dieverbrug (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dieverbrug. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GO en Intersteel. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Geeuwenbrug, Wittelte, Wapse en Diever.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Dieverbrug te beperken. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Dieverbrug vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link, Foscam + Netamo, Eufy, Arlo, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Dieverbrug?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Dieverbrug voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1475,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €35,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Liever haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Dieverbrug.


Postcodegebied: 7984

Plaats een reactie