Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beutenaken

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Beutenaken voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Beutenaken en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-beutenaken

Alarminstallatie Beutenaken aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de melding en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Beutenaken? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Daardoor bepaal je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beutenaken en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Beutenaken?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Gulpen-Wittem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Beutenaken.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beutenaken (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beutenaken. Zij hebben ervaring met merken als Intersteel en Interlogix. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Mechelen, Epen, Slenaken en Heijenrath.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Beutenaken te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Beutenaken vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, D-Link, TP-Link, Bosch of Hombli, Eufy, Netamo, Eve, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Beutenaken?

De kosten van een goed alarmsysteem in Beutenaken voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €825,00. De echte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Beutenaken.


Postcodegebied: 6278

Plaats een reactie