Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heijenrath

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Heijenrath is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je goede info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Heijenrath en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-heijenrath

Alarminstallatie Heijenrath aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heijenrath? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heijenrath en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Heijenrath?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Gulpen-Wittem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Heijenrath.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heijenrath (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heijenrath. Zij kunnen je helpen met merken zoals Camos en Venitem. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Slenaken, Beutenaken, Reijmerstok en Ingber.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heijenrath te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Heijenrath vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ + Eve, Hombli, Netamo, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Heijenrath?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Heijenrath voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €800,00. De echte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Heijenrath.


Postcodegebied: 6276

Plaats een reactie