Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Slenaken

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Slenaken beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Slenaken en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-slenaken

Alarminstallatie Slenaken laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Slenaken? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Slenaken en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Slenaken?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Gulpen-Wittem laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Slenaken.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Slenaken (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Slenaken. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sun en SMP. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Beutenaken, Mechelen, Heijenrath en Reijmerstok.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven handig tips om de kans op inbraak in Slenaken te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Slenaken vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy & Eufy, Hombli, Arlo, Eve, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Slenaken?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Slenaken voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1250,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Slenaken.


Postcodegebied: 6277

Plaats een reactie