Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mechelen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Mechelen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Mechelen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-mechelen

Alarminstallatie Mechelen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mechelen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mechelen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Mechelen?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Gulpen-Wittem houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €725,00 – €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1600,00 tot €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Mechelen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mechelen (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mechelen. Zij hebben ervaring met merken als Bticino en Mobiak S.A.. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Epen, Wittem, Beutenaken en Slenaken.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Mechelen te verminderen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Mechelen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam of Yale, Eve, Arlo, Hombli, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Mechelen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Mechelen voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €975,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €37,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per camera. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Mechelen.


Postcodegebied: 6281

Plaats een reactie