Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wittem

Dankzij een alarmsysteem in Wittem is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wittem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-wittem

Alarminstallatie Wittem aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wittem? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo markeer je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wittem.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wittem?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Gulpen-Wittem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Wittem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wittem (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wittem. Zij hebben ervaring met merken als Chiron en Invoxia. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Eys, Elkenrade, Epen en Mechelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Wittem te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wittem vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, Somfy + Eve, Yale, Arlo, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wittem?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Wittem voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1375,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €200,00 p/stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wittem.


Postcodegebied: 6286

Plaats een reactie