Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amsterdam

Dankzij een alarmsysteem in Amsterdam beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp check je populaire details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Amsterdam en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-amsterdam

Alarminstallatie Amsterdam aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amsterdam? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amsterdam en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Amsterdam?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Amsterdam hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 tot +/- €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Amsterdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amsterdam (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amsterdam. Zij kunnen je helpen met merken zoals Risco en Hemmink. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Diemen, Landsmeer, Wijdemeren en Blaricum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Amsterdam te verminderen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Amsterdam vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam & Eufy, Netamo, Yale, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Amsterdam?

De kosten van een slim alarmsysteem in Amsterdam voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1125,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Amsterdam.


Postcodegebied: 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183

Plaats een reactie