Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diemen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Diemen voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp vind je populaire informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Diemen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-diemen

Alarminstallatie Diemen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Diemen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diemen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Diemen?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Diemen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Diemen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diemen (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diemen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Fire King en Salvus. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Landsmeer, Edam-Volendam, Amsterdam en Huizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Diemen te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Diemen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam, Somfy of Hombli, Netamo, Arlo, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Diemen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Diemen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €900,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Diemen.


Postcodegebied: 1110, 1111, 1112, 1113

Plaats een reactie