Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Edam-Volendam

Door middel van een alarmsysteem in Edam-Volendam heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Edam-Volendam en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-edam-volendam

Alarminstallatie Edam-Volendam installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Edam-Volendam? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Edam-Volendam en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Edam-Volendam?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Edam-Volendam kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Edam-Volendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Edam-Volendam (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Edam-Volendam. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Cadxx en EATON. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Waterland, Amstelveen, Landsmeer en Diemen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Edam-Volendam te beperken. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Edam-Volendam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ & Eve, Eufy, Netamo, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Edam-Volendam?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Edam-Volendam voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1075,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Edam-Volendam.


Postcodegebied: 1130, 1131, 1132

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie