Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lytsewierrum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Lytsewierrum voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we populaire info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Lytsewierrum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-lytsewierrum

Alarminstallatie Lytsewierrum laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lytsewierrum? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan markeer je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lytsewierrum.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lytsewierrum?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Lytsewierrum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lytsewierrum (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lytsewierrum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ajax en Venitem. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Dearsum, Sibrandabuorren, Rien en Wiuwert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Lytsewierrum te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Lytsewierrum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Somfy + Hombli, Eufy, Eve, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lytsewierrum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lytsewierrum voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1200,00. De exacte prijs hangt af van het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per camera. Wil je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera voor €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Lytsewierrum.


Postcodegebied: 8642

Plaats een reactie