Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tubbergen

Dankzij een alarmsysteem in Tubbergen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs tonen wij praktische info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Tubbergen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-tubbergen

Alarminstallatie Tubbergen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator controleert het signaal en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tubbergen? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie maak je een plan welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tubbergen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Tubbergen?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tubbergen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Tubbergen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tubbergen (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tubbergen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Friedland en INIM. Of bekijk bedrijven en installateurs in Twenterand, Dalfsen, Wierden en Borne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Tubbergen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Tubbergen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link & Hombli, Eufy, Eve, Netamo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Tubbergen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Tubbergen voor thuis liggen tussen de €450,00 en €925,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Tubbergen.


Postcodegebied: 7650, 7651

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie