Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dalfsen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Dalfsen kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Dalfsen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-dalfsen

Alarminstallatie Dalfsen laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dalfsen? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dalfsen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Dalfsen?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dalfsen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Dalfsen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dalfsen (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dalfsen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Neovo en Royal Safe. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Ommen, Coevorden, Twenterand en Tubbergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Dalfsen te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dalfsen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch of Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Dalfsen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Dalfsen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1225,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Dalfsen.


Postcodegebied: 7711, 7720, 7721, 7722

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie