Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwaagdijk-Oost

Door het installeren van een alarmsysteem in Zwaagdijk-Oost verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je praktische info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Zwaagdijk-Oost en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-zwaagdijk-oost

Alarminstallatie Zwaagdijk-Oost installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwaagdijk-Oost? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwaagdijk-Oost en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Zwaagdijk-Oost?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Medemblik gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 – €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Zwaagdijk-Oost.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwaagdijk-Oost (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwaagdijk-Oost. Zij kunnen je helpen met merken zoals Zorg Totaal en Aten. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Zwaagdijk-West, Wognum, Midwoud en Oostwoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Zwaagdijk-Oost te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Zwaagdijk-Oost vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link, TP-Link of Netamo, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zwaagdijk-Oost?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zwaagdijk-Oost voor thuis liggen tussen de €450,00 en €975,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Zwaagdijk-Oost.


Postcodegebied: 1681, 1682, 1683, 1684

Plaats een reactie