Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wognum

Door het installeren van een alarmsysteem in Wognum beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs tonen wij handige details over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Wognum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wognum

Alarminstallatie Wognum plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wognum? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wognum en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Wognum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Medemblik laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 – €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 – €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Wognum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wognum (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wognum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als SMP en Pulsar. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Nibbixwoud, Zwaag, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Wognum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wognum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ & Yale, Arlo, Eufy, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wognum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wognum voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €950,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Wognum.


Postcodegebied: 1687

Plaats een reactie