Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwaag

Door middel van een alarmsysteem in Zwaag schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bieden we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Zwaag en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-zwaag

Alarminstallatie Zwaag laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwaag? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwaag.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zwaag?

Vraag offertes op bij experts in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Hoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2550,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zwaag.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwaag (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwaag. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Siegen en Xteq. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Hauwert, Wervershoof, Nibbixwoud en Wognum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Zwaag te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zwaag vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch + Eufy, Hombli, Yale, Eve, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zwaag?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zwaag voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1025,00. De totale prijs komt tot stand door het type installatie, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het soort woning, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Zwaag.


Postcodegebied: 1689

Plaats een reactie