Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hauwert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hauwert voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hauwert en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-hauwert

Alarminstallatie Hauwert laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hauwert? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hauwert en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Hauwert?

Vraag offertes op bij specialisten uit de regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Medemblik laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot wel €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2400,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hauwert.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hauwert (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hauwert. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Notifier en JSC Merseta. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Wervershoof, Blokker, Zwaag en Nibbixwoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Hauwert te beperken. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hauwert vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy + Netamo, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hauwert?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hauwert voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hauwert.


Postcodegebied: 1691, 1692

Plaats een reactie