Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nibbixwoud

Dankzij een alarmsysteem in Nibbixwoud beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij goede details over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nibbixwoud en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-nibbixwoud

Alarminstallatie Nibbixwoud laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nibbixwoud? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nibbixwoud en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Nibbixwoud?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Medemblik beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 – €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Nibbixwoud.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nibbixwoud (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nibbixwoud. Zij werken met gangbare merken als Hemmink en Salvus. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Zwaag, Hauwert, Wognum en Zwaagdijk-West.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nibbixwoud te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Nibbixwoud vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, D-Link, EZVIZ, Foscam & Netamo, Eufy, Arlo, Hombli, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Nibbixwoud?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nibbixwoud voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1050,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Nibbixwoud.


Postcodegebied: 1688

Plaats een reactie