Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuidvelde

Door het installeren van een alarmsysteem in Zuidvelde beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien bekijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zuidvelde en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zuidvelde

Alarminstallatie Zuidvelde plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuidvelde? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuidvelde.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Zuidvelde?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noordenveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot wel €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 tot €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Zuidvelde.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuidvelde (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuidvelde. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als CSAG en Jablotron. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Peest, Huis ter Heide, Langelo en Norg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Zuidvelde te limiteren. Lees ook meer info over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Zuidvelde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link + Netamo, Eve, Eufy, Arlo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zuidvelde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Zuidvelde voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €875,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Zuidvelde.


Postcodegebied: 9335

Plaats een reactie